Water by the spoonful - Quiara Alegria Hudes


        O piesă superbă! Așa vreau să încep această recenzie. :)
Premiată cu premiul Pulitzer, piesa „Water by the spoonful (Apă cu lingura)” face parte din trilogia autoarei Quiara Alegria Hudes, premiată cu un Tony în 2008.
        Am citit această carte în cadru unui curs de teatru contemporan la facultate, această piesă fiind preferata mea. Ceea ce este interesant la această piesă, încă de la început, este aranjarea decorului. Scena se împarte în două : lumea virtuală și lumea reală.
Personajul principal este Elliot Ortiz, un veteran al războiului din Irak. Șchiop, acesta lucrează într-unul din magazinele lanțului Subway.
Mama adoptivă a acestuia moare, iar el, împreună cu verișoara sa Yazmin, trebuie să îi facă o înmormântare cum se cuvine. Paralel, mama adevărată a lui Elliot ( sora mamei lui adoptive ), fostă consumatoare de heroină, ține un grup/site/forum online pentru cei care vor să renunțe la consumul de droguri.
Problemele apar atunci când cele două lumi se ciocnesc, iar Elliot își vizitează mama adevărată pentru a-i cere bani. Aflăm din această scenă și semnificația titlului care ne dezvăluie motivul pentru care Elliot a fost adoptat de mătușa sa.
       În final, personajele se regăsesc între ele într-un mod inedit : Elliot și Yaz reușesc să ducă înmormântarea până la capăt și cumpără casa mătușii (după ce Yaz își vinde pianul mult iubit), mama adevărată a lui Elliot recidivează și ajunge la spital în urma unei supradoze de heroină, iar două personaje din forum se întâlnesc în viața reală.
Dar cam atat cu discuția, astept sa aud parerea ta in comentarii.


Tu ai citit cartea? Ti-a placut?
Daca nu ai citit, o vei citi?


Nota mea : 10/10
Lungime : 92 pagini
Timp citire: 1 oră

0 comentarii: (+add yours?)

Trimiteți un comentariu