Razboinicii Nilului de Wilbur Smith

..

"Razboinicii Nilului", sau cartea vietii mele, este pur si simplu o capodopera. Nu pot spune ca am citit o carte mai buna decat aceasta. Personajele sunt pur si simplu geniale, iar trairile, framantarile si actiunile acestora sunt foarte bine calculate, astfel incat intriga sa fie mai accentuata.



Personajul principal este Taita care este sclavul seniorului Intef. Acesta are grija de fiica seniorului Lostris, de care prinde o pasiune arzatoare. Acesta, fiind sclavul preferat al lui Intef, vede toate dedesubturile afacerilor din vechiul Egipt, mai ales in construirea noii cetati Teba.

Seniorul Intef este cel mai crud tiran din carte. Are o fiica, este homosexual si are si el o pasiune, perversa ( nefiind vorba de sentimente )  as putea spune pentru Taita.

Actiunea ia o intorsatura de 180 de grade atunci cand seniorului Intef ii sunt demascate afacerile murdare, iar hiscosii patrund in Egipt.

Este cartea care m-a maturizat si m-a facut sa vad lumea cu alti ochi.

O recomand tututor, indiferent de varsta!

Si, vorbind de titlu, acesta este o metafora, deoarece personajul principal ajunge sa suravietuiasca tuturor intamplarilor, ca un adevarat razboinc al vietii. Veti intelege titlul daca veti citi cartea.

Dar cam atat cu detaliile, astept sa aud parerea ta in comentarii.

Tu ai citit cartea? Ti-a placut?
Daca nu ai citit, o vei citi?

Nota mea :  10/10
Lungime : 762 pagini
Timp citire: 2 saptamani ( aproximativ )


"O poveste despre sex, moarte si intriga in Valea Regilor... somptuos scrisa... plina de actiune... excelenta! "
Daily Telegraph


..
..

6 comentarii: (+add yours?)

adelinaxc spunea...

Cred ca o sa o citesc si eu :-?

Only Books spunea...

Hai ca m-ai facut curioasa. Imi place ca subiectul e inedit(m-am cam saturat de atata paranormal, cum gasesti pe majoritatea blogurilor).
Chiar vreau sa o citesc(recenzia ta m-a convins) insa, ca sa fiu sincera, ma cam sperie numarul de pagini:-". Oricum, sunt sigura ca merita:).

Apropo, am vazut ca ai adaugat bannerul nostru pe blog si am vrea sa te intreb daca putem sa adaugam si noi bannerul blogului tau la afiliati?:)

Dee.

topix spunea...

@OnlyBooks Exact acelasi lucru l-am spus si eu cand mi-a fost recomandata cartea...wow...700 de pagini...dar iti zic eu ca nu ai sa te mai poti opri :))

Bannerul meu sa vi-l trimit eu pe mail sau il salvati voi de pe blog?

Only Books spunea...

Pai, nu vad codul pe blog. Mai bine trimite-mi codul prin mail si cu ocazia asta iti dau si eu codul bannerului oficial:).
dee.sipunct@yahoo.com

Dee.

Naty spunea...

am citito si mia luat 5 zile.

Unknown spunea...

Daaa, am citit întreaga serie a doua oară, nota 10 cu felicitări autorului! Îl iubesc pe Taita, peste milenii!

Trimiteți un comentariu